Polityka prywatności i plików cookie

Polityka prywatności

Administratorem danych osobowych odpowiedzialnym za ich przetwarzanie jest:
AGMPOL Agnieszka Kamińska
Przejazdowa 11
51-167 Wrocław ​​
info@magicalroom.pl

Telefon: 796 420 088

Dziękujemy za Państwa zainteresowanie naszym sklepem internetowym. Ochrona Państwa prywatności jest dla nas bardzo ważna. Poniżej znajdą Państwo szczegółowe informacje dotyczące postępowania z Państwa danymi.

1. Dane dostępowe i hosting

Nasze strony internetowe można odwiedzać bez podawania danych osobowych. W przypadku każdego wywołania strony internetowej serwer zapisuje automatycznie jedynie tzw. logi serwera, np. nazwę żądanego pliku, Państwa adres IP, datę i godzinę wywołania, ilość przesyłanych danych oraz składającego zapytanie dostawcę usług internetowych (tzw. logi dostępowe) oraz dokumentuje wywołanie strony. Dane te są analizowane wyłącznie w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naszej strony internetowej i ulepszenia naszej oferty. Powyższe służy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO zabezpieczeniu naszego prawnie uzasadnionego interesu, polegającego na optymalnym, prawidłowym prezentowaniu naszych stron internetowych i oferty.

1.1 Hosting

Wszystkie dane dostępowe zostaną usunięte najpóźniej w ciągu siedmiu dni po zakończeniu Państwa wizyty na naszej stronie.

Usługi w zakresie hostingu i wyświetlania strony internetowej są częściowo świadczone na nasze zlecenie przez naszych usługodawców w ramach powierzenia przetwarzania danych. O ile niniejsza polityka prywatności nie stanowi inaczej, wszystkie dane dostępowe oraz dane zebrane w przewidzianych do tego celu formularzach na naszej stronie, będą przetwarzane na ich serwerach. W przypadku pytań dotyczących naszych usługodawców i podstaw współpracy z nimi, prosimy skontaktować się z nami. Nasze dane kontaktowe znajdą Państwo w punkcie „Nasze dane kontaktowe i Państwa prawa".

Nasi usługodawcy mają główną siedzibę i/lub wykorzystują serwery w państwach, dla których Komisja Europejska wydała decyzje stwierdzające odpowiedni stopień ochrony danych. Siedziby naszych usługodawców znajdują się w: Kanada, USA

Istnieje decyzja Komisji Europejskiej stwierdzająca odpowiedni poziom ochrony danych w USA mogąca być podstawą przekazywania danych amerykańskim firmom, o ile dany usługodawca posiada stosowny certyfikat. Do czasu zakończenia certyfikacji przez naszych usługodawców, przekazywanie danych nadal opiera się na podstawie standardowych klauzulach ochrony danych wydanych przez Komisję Europejską.

1.2 Content Delivery Network

W celu skrócenia czasu ładowania się naszych stron internetowych wykorzystujemy tzw. Content Delivery Network („CDN"). W ramach usług CDN – treści znajdujące się na stronie, np. duże pliki multimedialne są dostarczane za pośrednictwem regionalnych serwerów zewnętrznych dostawców usług CDN. Oznacza to, że również tzw. dane dostępowe są przetwarzane na serwerach dostawców usług CDN. Świadczone dla nas w tym zakresie usługi realizowane są w ramach zawartej z usługodawcami umowy powierzenia danych.Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub wykorzystują serwery zlokalizowane w krajach spoza UE i EOG. W stosunku do tych państw, Komisja Europejska nie wydała decyzji stwierdzających odpowiedni stopień ochrony danych. Nasza współpraca opiera się na standardowych klauzulach ochrony danych przyjętych przez Komisję Europejską.  Jeśli mają Państwo pytania dotyczące naszych usługodawców i podstaw naszej współpracy z nimi, prosimy skontaktować się z nami. Dane kontaktowe znajdą Państwo w punkcie „Nasze dane kontaktowe i Państwa prawa".

2. Gromadzenie i przetwarzanie danych w celach realizacji umowy oraz kontaktowych

2.1 Przetwarzanie danych w celach realizacji umowy

Przetwarzamy dobrowolnie podane przez Państwa w trakcie składania zamówienia dane osobowe w celu realizacji umowy (łącznie z zapytaniami dot. rozpatrywania roszczeń z tytułu rękojmi za wady lub gwarancji oraz w zakresie obowiązku informowania o niezbędnych aktualizacjach). Podstawą prawną w tym zakresie jest art. 6 ust. 1 lit. b RODO. Pola obowiązkowe są oznaczone jako takie, ponieważ dotyczą danych, które są niezbędne do realizacji zamówienia i bez ich podania nie jesteśmy w stanie go zrealizować. To, jakie dane są gromadzone, wynika bezpośrednio z formularzy, do których wprowadzane są dane.

Dalsze informacje dotyczące przetwarzania Państwa danych, w szczególności w zakresie przekazywania danych naszym usługodawcom w celu realizacji zamówień, płatności i wysyłki, znajdą Państwo w kolejnych częściach niniejszej polityki prywatności. Po zrealizowaniu umowy przetwarzanie Państwa danych zostanie ograniczone, a po upływie okresów przechowywania wymaganych na gruncie przepisów podatkowych oraz ustawy o rachunkowości dane te zostaną usunięte (art. 6 ust. 1 lit. c RODO), chyba że wyrażą Państwo wyraźną zgodę (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) na dalsze wykorzystanie tych danych w innych celach lub zastrzeżemy prawo ich dalszego wykorzystania w ustawowo dozwolonych przypadkach, o czym w takiej sytuacji informujemy Państwa w niniejszej polityce prywatności.

2.2 Konto klienta

Jeśli stosownie do art. 6 ust. 1 lit. a RODO udzielą Państwo swojej zgody na założenie konta klienta – będziemy przetwarzać niezbędne w tym celu Państwa dane osobowe. Będą one również wykorzystywane do przyszłych zamówień na naszej stronie internetowej. Państwa konto klienta może zostać usunięte w każdej chwili. W tym celu należy wysłać wiadomość na nasz adres kontaktowy wskazany w punkcie „Nasze dane kontaktowe i Państwa prawa" lub skorzystać z odpowiedniej funkcji w ustawieniach konta klienta. Po usunięciu Państwa konta klienta, przetwarzanie Państwa danych zostanie ograniczone, a po upływie okresów przechowywania określonych w przepisach podatkowych i ustawie o rachunkowości dane te zostaną usunięte (art. 6 ust. 1 lit. c RODO), chyba że wyrażą Państwo wyraźną zgodę (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) na dalsze korzystanie z tych danych lub zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa zastrzeżemy prawo do dalszego korzystania z danych w innych celach, o czym w takiej sytuacji informujemy Państwa w niniejszej polityce prywatności.

2.3 Przetwarzanie danych w celach kontaktowych

W ramach komunikacji z klientem przetwarzamy dane osobowe w celu opracowania Państwa zapytań (art. 6 ust. 1 lit. b RODO). Dane te udostępniają nam Państwo dobrowolnie podczas kontaktu z nami (np. poprzez formularz kontaktowy lub poczte e-mail). Pola obowiązkowe są oznaczone jako takie, ponieważ dotyczą danych, które są niezbędne do opracowania zapytania. To, jakie dane są gromadzone, wynika bezpośrednio z formularzy, do których wprowadzane są dane. Po pełnym opracowaniu Państwa zapytania, Państwa dane zostaną usunięte, chyba że wyrażą Państwo wyraźną zgodę (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) na dalsze wykorzystanie tych danych w innych celach lub zastrzeżemy prawo ich dalszego wykorzystania w ustawowo dozwolonych przypadkach, o czym w takiej sytuacji informujemy w niniejszej polityce prywatności.

 Live-Chat-Tool Userlike

Gdy w celu skontaktowania się z nami, użyją Państwo narzędzia czatu Live-Chat-Tool Userlike, dobrowolnie podane przez Państwa dane (nazwisko, adres email, treść wiadomości) będą przez nas przetwarzane w celu udzielenia odpowiedzi na Państwa zapytanie. Powyższe służy realizacji naszych prawnie uzasadnionych interesów (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) polegających na zapewnieniu efektywnej możliwości kontaktowania się z nami. Narzędzie czatu na żywo jest usługą świadczoną dla nas przez zewnętrznego usługodawcę – Userlike UG, Probsteigasse 44-46, 50670 Kolonia, Niemcy, który zapewnia utrzymanie funkcjonalności narzędzia. Wszystkie dane, które są gromadzone w ramach korzystania z tego narzędzia, przechowywane są na serwerach tego usługodawcy. Przetwarzanie danych w związku z usługami świadczonymi przez Userlike odbywa się w ramach zawartej umowy powierzenia danych.

3. Przetwarzanie danych celem realizacji dostawy

W celu wykonania umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO) przekazujemy Państwa dane wybranej przez Państwa w procesie składania zamówienia firmie spedycyjnej, której zlecono dostawę zamówionych produktów.

4. Przetwarzanie danych celem realizacji płatności

W celu realizacji płatności w naszym sklepie internetowym współpracujemy z zewnętrznymi usługodawcami obsługującymi elektroniczne płatności online i przekazujemy Państwa dane wybranej przez Państwa w procesie składania zamówienia firmie obsługującej płatność. Powyższe służy realizacji umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO). Płatności są obsługiwane przez:
- Przelewy24 (PayPro S.A.) z siedzibą w Poznaniu, adres: Pastelowa 8, 60-198 Poznań, KRS 0000347935, Regon 301345068, NIP 7792369887
- Mollie (Mollie B.V.) z siedzibą w Amsterdamie, adres: Keizersgracht 126, 1015CW Amsterdam, KVK 30204462, Vestigingsnr. 000020495188, VAT NL 815839091B01
- PPRO (PPRO Payment Services S.A.) z siedzibą w Luksemburgu, adres: 48 Rue de Bragance, 1255 Luxembourg, B235952

 Przetwarzanie danych celem zapobiegania nadużyciom i optymalizacji płatności

W niektórych sytuacjach możemy przekazywać naszym usługodawcom dodatkowe informacje, które mogą zostać przez nich wykorzystane wraz z informacjami niezbędnymi do zrealizowania płatności. Usługodawcy ci działają wówczas na nasze zlecenie jako podmioty przetwarzające i świadczą dla nas usługi w zakresie zapobiegania nadużyciom i optymalizacji procesów płatności (np. fakturowanie, analiza odrzuconych płatności, wsparcie księgowe). Zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO służy to realizacji naszych uzasadnionych interesów w zakresie ochrony przed nadużyciami i oszustwami oraz w zakresie skutecznego zarządzania płatnościami.

5. Kanały działań marketingowych: poczta e-mail

Jeśli zapiszą się Państwo do naszego newslettera, wówczas na podstawie udzielonej przez Państwa zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) będziemy korzystać z przekazanych nam przez Państwa danych w celu regularnego przesyłania naszego newslettera drogą elektroniczną.

Rezygnacja z newslettera jest możliwa w każdej chwili. W tym celu należy wysłać wiadomość na nasz adres kontaktowy wskazany w punkcie „Nasze dane kontaktowe i Państwa prawa" lub skorzystać z zamieszczonego w newsletterze linka wypisującego z listy odbiorców. Po wypisaniu się z listy odbiorców newslettera usuniemy Państwa adres e-mail, chyba że wyrażą Państwo jednoznaczną zgodę (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) na dalsze korzystanie z tych danych w innych celach lub zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa zastrzeżemy prawo do dalszego korzystania z danych, o czym w takiej sytuacji informujemy Państwa w niniejszej polityce prywatności.

 Wysyłanie newslettera

Newsletter jest wysyłany w ramach powierzenia przetwarzania danych na nasze zlecenie przez zewnętrznego usługodawcę. Jeśli mają Państwo pytania dotyczące naszych usługodawców i podstaw naszej współpracy z nimi, prosimy skontaktować się z nami. Dane kontaktowe znajdą Państwo w punkcie „Nasze dane kontaktowe i Państwa prawa".

Nasi usługodawcy mają główną siedzibę i/lub wykorzystują serwery w państwach, dla których Komisja Europejska wydała decyzje stwierdzające odpowiedni stopień ochrony danych. Siedziby naszych usługodawców znajdują się w: Kanada, USA

Istnieje decyzja Komisji Europejskiej stwierdzająca odpowiedni poziom ochrony danych w USA mogąca być podstawą przekazywania danych amerykańskim firmom, o ile dany usługodawca posiada stosowny certyfikat. Do czasu zakończenia certyfikacji przez naszych usługodawców, przekazywanie danych nadal opiera się na podstawie standardowych klauzulach ochrony danych wydanych przez Komisję Europejską.

6. Pliki cookie i podobne technologie

 Ogólne informacje

Aby uatrakcyjnić wizytę na naszej stronie internetowej oraz umożliwić Państwu korzystanie z jej kluczowych funkcji, wykorzystujemy w tym celu narzędzia technologiczne, w tym tzw. pliki cookies. Cookies są małymi plikami tekstowymi, które są automatycznie zapisywane na Państwa urządzeniu końcowym. Niektóre używane przez nas cookies są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki internetowej, tzn. po jej zamknięciu (tzw. cookies sesyjne). Inne cookies są zachowywane na Państwa urządzeniu końcowym i umożliwiają nam rozpoznanie Państwa przeglądarki przy kolejnym wejściu na stronę (tzw. trwałe cookies).

Ochrona prywatności urządzeń końcowych
Podczas korzystania z naszej oferty online wykorzystujemy technologie, które są absolutnie niezbędne do zapewnienia prawidłowego i optymalnego korzystania z niezbędnych funkcji naszej strony internetowej. W tym zakresie, przechowywanie informacji w urządzeniu końcowym użytkownika lub dostęp do informacji, które są już przechowywane w jego urządzeniu końcowym, nie wymagają zgody użytkownika.

W przypadku funkcji, które nie są absolutnie niezbędne, przechowywanie informacji w urządzeniu końcowym użytkownika lub dostęp do informacji już zapisanych w jego urządzeniu końcowym wymaga zgody użytkownika. Należy uwzględnić, iż w przypadku braku zgody, niektóre funkcje lub elementy witryny mogą nie być dostępne w pełnym wymiarze. Wszelkie udzielone przez użytkownika zgody zachowują ważność do czasu wycofania zgody, konfiguracji ustawień lub zresetowania odpowiednich ustawień w urządzeniu końcowym.

Pozostałe przypadki przetwarzania danych za pomocą plików cookie i innych technologii

Wykorzystujemy technologie, które są absolutnie niezbędne do zapewnienia prawidłowego i optymalnego korzystania z niezbędnych funkcji naszej strony internetowej (np. funkcja koszyka zakupowego). Technologie te przetwarzają dane takie jak np. Państwa adres IP, czas wizyty na stronie, informacje o urządzeniu i przeglądarce, a także informacje o korzystaniu z naszej strony internetowej (np. o zawartości koszyka zakupowego). Służy to zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO realizacji naszego prawnie uzasadnionego interesu polegającego na optymalnej prezentacji naszej oferty.

Ponadto wykorzystujemy również narzędzia technologiczne w celu wypełnienia obowiązków prawnych, którym podlegamy (np. w celu udowodnienia otrzymania zgody na przetwarzanie Państwa danych osobowych), jak również w celu analityki internetowej i marketingu internetowego. Dalsze informacje na ten temat, w tym odpowiednie podstawy prawne przetwarzania danych, znajdują się w kolejnych sekcjach niniejszej polityki prywatności.

W menu pomocniczym przeglądarki internetowej znajdą Państwo wyjaśnienia dotyczące zmiany ustawień w zakresie cookies. Dostępne są one pod następującymi linkami: Microsoft Edge™ / Safari™ / Chrome™ / Firefox™ / Opera™

Gdy na wykorzystywanie określonych narzędzi technologicznych została nam udzielona przez Państwa zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO), może zostać ona wycofana przez Państwa w każdej chwili. W celu wycofania zgody proszę skontaktować się z nami za pośrednictwem adresu kontaktowego wskazanego w punkcie „Nasze dane kontaktowe i Państwa prawa". Alternatywnie mogą Państwo również wycofać swoją zgodę klikając w niniejszy link: https://magicalroom.pl/pages/ustawienia-plikow-cookie. W przypadku odrzucenia wykorzystywania plików cookies, funkcjonalność naszej strony internetowej może zostać ograniczona.

 Cookiebot – platforma zarządzania zgodami użytkowników

Nasza strona internetowa używa narzędzia Cookiebot w celu przedstawienia Państwu informacji o wykorzystywanych na naszej stronie internetowej i działających w oparciu o pliki cookies technologiach oraz w celu pozyskania, zarządzania i udokumentowania Państwa zgody na przetwarzanie Państwa danych osobowych przez te technologie. Jest to zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. c RODO konieczne w celu wypełnienia spoczywającego na nas obowiązku prawnego wynikającego z art. 7 ust. 1 RODO stanowiącego, iż w przypadku przetwarzania danych na podstawie zgody, administrator musi być w stanie wykazać, że osoba, której dane dotyczą, wyraziła zgodę na ich przetwarzanie. Narzędzie zarządzania zgodami Cookiebot jest usługą firmy Usercentrics A/S, Havnegade 39, 1058 Kopenhaga, Dania, która przetwarza Państwa dane w naszym imieniu i na nasze zlecenie. Po wyrażeniu przez Państwa na naszej stronie internetowej decyzji w zakresie wykorzystywania plików cookies przez poszczególne technologie, serwer Cookiebot zapisuje Państwa anonimowy adres IP, datę i godzinę Państwa decyzji, informacje o Państwa przeglądarce oraz adres URL, z którego została wysłana decyzja, a także Państwa anonimowy klucz identyfikacyjny. Ponadto na urządzeniu końcowym zapisywany jest plik cookie (tzw. CookieConsent), który zapamiętuje informacje o Państwa decyzjach dot. wykorzystywania poszczególnych cookies oraz Państwa anonimowy klucz identyfikacyjny. Państwa dane zostaną usunięte po upływie dwunastu miesięcy, chyba że zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a wyrażą Państwo jednoznaczną zgodę na dalsze korzystanie z tych danych lub zgodnie z obowiązującymi przepisami zastrzeżemy prawo do dalszego korzystania z danych do innych celów, które są prawnie dozwolone i o których informujemy Państwa w niniejszej polityce prywatności.

Nasi usługodawcy mają główną siedzibę i/lub wykorzystują serwery w państwach, dla których Komisja Europejska wydała decyzje stwierdzające odpowiedni stopień ochrony danych. Siedziby naszych usługodawców znajdują się w: USA.

Istnieje decyzja Komisji Europejskiej stwierdzająca odpowiedni poziom ochrony danych w USA mogąca być podstawą przekazywania danych amerykańskim firmom, o ile dany usługodawca posiada stosowny certyfikat. Do czasu zakończenia certyfikacji przez naszych usługodawców, przekazywanie danych nadal opiera się na podstawie standardowych klauzulach ochrony danych wydanych przez Komisję Europejską.

 Informacje dot. przekazywania danych do państw trzecich

Na naszej stronie internetowej wykorzystujemy narzędzia i technologię zewnętrznych usługodawców, których siedziby i/lub lokalizacje serwerów mogą znajdować się w państwach trzecich poza UE lub EOG. Jeśli dla danego państwa trzeciego nie ma decyzji Komisji UE o adekwatności ochrony danych, wówczas należy zapewnić odpowiedni poziom ochrony danych za pomocą innych stosownych gwarancji.

Odpowiednie inne gwarancje w postaci np. zawarcia umownego porozumienia o obowiązywaniu tzw. standardowych klauzul umownych Komisji UE lub wiążących wewnętrznych reguł korporacyjnych są zasadniczo możliwe, jednak wymagają uprzedniego sprawdzenia przez strony umowy, czy możliwym jest zagwarantowanie za ich pomocą odpowiedniego poziomu ochrony. Zgodnie z orzecznictwem ETS konieczne może być podjęcie w tym celu dodatkowych środków ochronnych.

Zasadniczo uzgodniliśmy z naszymi usługodawcami przetwarzającymi dane osobowe w państwie trzecim obowiązywanie standardowych klauzul ochrony danych wydanych przez Komisję UE. W miarę możliwości uzgadniamy również dodatkowe środki ochronne, aby zagwarantować wystarczającą ochronę danych w państwach trzecich wobec których nie wydano decyzji stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony (tzw. decyzja o adekwatności).

Niezależnie od tego może się jednak zdarzyć, że pomimo wszystkich środków umownych i organizacyjnych poziom ochrony danych w państwie trzecim nie odpowiada poziomowi ochrony w UE. W takich przypadkach zwracamy się do Państwa w ramach narzędzia zarządzającego zgodami na pliki cookie (tzw. Consent Manager) o udzielenie zgody zgodnie z art. 49 ust. 1 lit. a RODO na przekazanie Państwa danych osobowych do państwa trzeciego. W przypadku państw trzecich istnieje ryzyko, że władze lub poszczególne organy w państwie trzecim mogą nie mieć wystarczająco ograniczonych praw dostępu do Państwa danych osobowych z perspektywy standardów obowiązujących w ramach europejskiej ochrony danych oraz że my jako eksporter danych lub Państwo jako osoba, której dane dotyczą, możemy nie być tego świadomi i/lub że mogą Państwo nie mieć wystarczających środków prawnych, aby zapobiec i/lub podjąć działania przeciwko takiemu dostępowi.

W szczególności następujące kraje znajdują się obecnie wśród państw trzecich wobec których Komisja UE nie wydała decyzji o adekwatności ochrony danych (lista jest przykładowa):
- Chiny
- Rosja
- Tajwan

Informacje o tym, do jakich państw trzecich przekazujemy dane, wynikają z opisu wykorzystywanych narzędzi zamieszczonych w polityce prywatności oraz/lub treści zamieszczonych w obrębie danego narzędzia w ramach naszego menadżera zgód plików cookie (Consent Manager).

7. Wykorzystywanie plików cookies i podobnych narzędzi technologicznych

O ile wyrazili Państwo na to swoją zgodę (art. 6 ust. 1 lit. a RODO), wykorzystujemy na naszej stronie internetowej wskazane poniżej pliki cookies i inne, podobne narzędzia technologiczne zewnętrznych usługodawców. Po zrealizowaniu celu przetwarzania i zakończeniu korzystania z danego narzędzia technologicznego, dane zebrane w ramach korzystania z tych narzędzi zostaną usunięte. Udzielona zgoda może zostać wycofana przez Państwa w dowolnym momencie. Szczegółowe informacje dotyczące możliwości odwołania zgody i Państwa prawa do sprzeciwu znajdują się w punkcie "Pliki cookie i podobne technologie". Dalsze informacje znajdą Państwo na stronach poszczególnych usługodawców. Jeśli mają Państwo pytania dotyczące naszych usługodawców i podstaw naszej współpracy z nimi, prosimy skontaktować się z nami. Dane kontaktowe znajdą Państwo w punkcie „Nasze dane kontaktowe i Państwa prawa".

7.1 Wykorzystywanie usług Google

 Google Analytics

W celu zoptymalizowania i uatrakcyjnienia oferty naszej strony internetowej aktywowaliśmy również ustawienia udostępniania danych dla "produktów i usług Google". Umożliwia to Google dostęp do danych zebranych i przetwarzanych w ramach usługi Google Analytics oraz ich wykorzystanie do ulepszania produktów i usług świadczonych przez Google. Udostępnienie w tym celu danych firmie Google odbywa się na podstawie dodatkowej umowy zawartej pomiędzy administratorami danych. Nie mamy wpływu na późniejsze przetwarzanie danych przez Google.

Do tworzenia i wykonywania testów A/B naszej strony wykorzystujemy również narzędzie Google Optimize, które jest rozszerzeniem usług Google Analytics.

W celach analityki internetowej korzystamy również z narzędzia Google Signals, które jest rozszerzeniem usług Google Analytics i umożliwia tak zwane "cross-device tracking" (identyfikowanie użytkowników korzystających z wielu urządzeń). Oznacza to, że jeśli Państwa urządzenia z dostępem do internetu są połączone z Państwa kontem Google oraz aktywowali Państwo na swoim koncie Google opcje "spersonalizowana reklama", wówczas Google może generować raporty dot. sposobu użytkowania naszej strony (w szczególności o liczbie użytkowników korzystających z różnych urządzeń), nawet jeśli zmienią Państwo urządzenie. Nie przetwarzamy w tym zakresie Państwa danych osobowych, otrzymujemy jedynie statystyki w oparciu o funkcje i technologie Google Signals.

W celach analizy użytkowania naszej strony internetowej oraz reklamowych korzystamy w ramach usługi Google Analystics również z tzw. pliku DoubleClick-Cookie, który umożliwia rozpoznanie Państwa przeglądarki w przypadku korzystania z innych stron internetowych. Google będzie korzystać z tych informacji, aby sporządzić raport dotyczący Państwa aktywności na naszej stronie internetowej oraz w celu świadczenia innych usług związanych z korzystaniem ze strony internetowej.

 Google Ads

Z pomocą Google Ads promujemy naszą stronę internetową w wynikach wyszukiwania oraz na stronach osób trzecich. W tym celu podczas odwiedzin naszej strony internetowej w Państwa urządzeniu automatycznie zapisany zostanie plik remarketing cookie firmy Google, który na podstawie odwiedzanych przez Państwa stron umożliwia wyświetlanie reklam opartych na Państwach zainteresowaniach przetwarzając w tym celu za pomocą pseudonimowego identyfikatora (ID) Państwa dane (adres IP, czas wizyty na stronie, informacje o urządzeniu i przeglądarce, a także informacje dotyczące korzystania z naszej strony internetowej). Dalsze przetwarzanie danych ma miejsce tylko wtedy, gdy aktywowali Państwo w ustawieniach swojego konta Google opcję personalizacji reklam. W takim przypadku - jeśli będą Państwo podczas wizyty na naszej stronie internetowej zalogowani jednocześnie w serwisie Google, Google wykorzysta Państwa dane razem z danymi zebranymi w ramach usługi Google Analytics w celu stworzenia i zdefiniowania tzw. list grup docelowych dla celów remarketingu na różnych urządzeniach.

Korzystamy z wskazanych poniżej narzędzi technologicznych firmy Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia ("Google"). Informacje zbierane automatycznie przez technologie firmy Google dotyczące korzystania z naszej strony internetowej są zazwyczaj przekazywane na serwer Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA i tam przechowywane. O ile nie określono inaczej dla poszczególnych technologii Google opisanych w niniejszej polityce prywatności, przetwarzanie danych odbywa się na podstawie zawartej z Google umowy o współadministrowanie danymi osobowymi zgodnie z art. 26 RODO. Dalsze informacje dotyczące przetwarzania danych przez Google znajdą Państwo w polityce prywatności na stronie firmy Google.

Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub korzystają z serwerów zlokalizowanych w krajach spoza UE i EOG, wobec których Komisja Europejska wydała tzw. decyzję o adekwatności stwierdzającą odpowiedni stopień ochrony danych.

Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub wykorzystują serwery zlokalizowane w krajach spoza UE i EOG. W stosunku do tych państw, Komisja Europejska nie wydała decyzji stwierdzających odpowiedni stopień ochrony danych. Nasza współpraca opiera się na standardowych klauzulach ochrony danych przyjętych przez Komisję Europejską.

W celach analizy użytkowania naszej strony internetowej wykorzystujemy Google Analytics – narzędzie do analityki internetowej firmy Google, które automatycznie przetwarza w tym celu Państwa dane (adres IP, czas wizyty na stronie, informacje o urządzeniu i przeglądarce, a także informacje dotyczące korzystania z naszej strony internetowej) oraz tworzy na ich podstawie pseudonimowane profile użytkowników. Do tego celu mogą być wykorzystywane pliki cookie. Gdy użytkownik odwiedza naszą stronę internetową z terytorium UE, jego adres IP jest zapisywany na serwerze znajdującym się w UE w celu uzyskania danych o lokalizacji, a następnie natychmiast usuwany, jeszcze zanim ruch zostanie przekierowany do dalszych serwerów Google. Przetwarzanie danych w ramach usługi Google Analytics odbywa się na podstawie zawartej z Google umowy powierzenia danych.

Do celów analityki internetowej używamy narzędzia Google Ads Conversion Tracking, aby zmierzyć i dokonać analizy Państwa zachowania w sytuacji gdy odwiedzili Państwo naszą stronę za pośrednictwem reklamy w ramach narzędzia Google Ads. W tym celu mogą być wykorzystywane pliki cookie oraz przetwarzane dane takie jak: adres IP, czas wizyty, informacje o urządzeniu i przeglądarce, a także informacje dotyczące korzystania z naszej strony internetowej, np. wizyta na stronie internetowej lub rejestracja do newslettera. Na podstawie tych danych tworzone są następnie pseudonimowane profile użytkowników.

 Google reCAPTCHA

Celem zabezpieczenia przed spamem oraz zapobiegania nadużyciom i nieprawidłowemu użytkowaniu naszych formularzy internetowych (np. przy użyciu szkodliwych botów), z naszą stroną internetową zintegrowane zostało narzędzie Google reCAPTCHA które przetwarza w tym celu Państwa dane (adres IP, czas wizyty na stronie, informacje o urządzeniu i przeglądarce, a także informacje dotyczące korzystania z naszej strony internetowej) i na ich podstawie za pomocą skryptów JavaScript i plików cookie przeprowadza analizę korzystania przez Państwa z naszej strony internetowej. Dane osobowe wprowadzane przez Państwa w poszczególnych polach formularzy na naszych stronach nie będą odczytywane lub zapisywane.

 Google Fonts

W celu zapewnienia spójnego prezentowania treści na naszych stronach internetowych z naszą stroną internetową zintegrowany jest skrypt „Google Fonts”, który przetwarza Państwa dane (adres IP, czas wizyty na stronie, informacje o urządzeniu i przeglądarce, a także informacje dotyczące korzystania z naszej strony internetowej). Nie mamy wpływu na powyższe przetwarzanie danych przez Google.

 YouTube Video Plugin

W celu integracji treści osób trzecich za pomocą wtyczki wideo YouTube – przy odtwarzaniu wideo przetwarzane są przez Google następujące dane: adres IP, godzina wizyty, informacje o urządzeniu i przeglądarce użytkownika.

7.2 Wykorzystywanie usług Facebook

 Facebook Pixel

Wykorzystujemy narzędzie Piksel Facebooka dostarczane przez Meta Platforms Ireland Ltd, Block J, Serpentine Avenue, Dublin 4, Irlandia („Facebook (by Meta)“ bzw. “Meta Platforms Ireland"). Zakres wykorzystywanych przez nas funkcjonalności został wskazany poniżej. Piksel Facebooka automatycznie gromadzi i zapisuje dane (Państwa adres IP, czas wizyty na stronie, informacje o urządzeniu i przeglądarce, a także informacje dotyczące korzystania z naszej strony internetowej, np. wizyta na stronie internetowej lub rejestracja do newslettera). Na podstawie tych danych tworzone są następnie pseudonimowane profile użytkowników. W ramach tzw. rozszerzonego porównywania danych w narzędziu Facebook Analytics – do celów porównawczych gromadzone i przechowywane są również zhashowane informacje za pomocą których można identyfikować osoby fizyczne (np. imiona i nazwiska, adresy e-mail i numery telefonów).
W tym celu podczas odwiedzin naszej strony Piksel Facebooka zapisuje w Państwa urządzeniu plik cookie, który za pomocą pseudonimowanego Cookie-ID umożliwia automatyczne rozpoznanie Państwa przeglądarki podczas odwiedzania innych stron internetowych. Facebook (by Meta) będzie łączył te informacje z innymi danymi pochodzącymi z Państwa konta na Facebooku i wykorzystywał je do sporządzania raportów o aktywności na stronach internetowych oraz do świadczenia innych usług związanych z Państwa korzystaniem ze stron internetowych, w szczególności do celów personalizacji reklamy. Informacje gromadzone automatycznie przez technologie Facebooka (by Meta) dotyczące sposobu korzystania z naszej strony internetowej są zazwyczaj przesyłane do serwera Meta Platforms, Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, USA i tam przechowywane. Dalsze informacje dotyczące przetwarzania danych przez Facebook znajdą Państwo w polityce prywatności firmy Facebook (by Meta). Nasi usługodawcy mają główną siedzibę i/lub wykorzystują serwery w państwach, dla których Komisja Europejska wydała decyzje stwierdzające odpowiedni stopień ochrony danych. Siedziby naszych usługodawców znajdują się w: USA, Kanada, Japonia, Korea Południowa, Nowa Zelandia, Wielka Brytania, Argentyna. Istnieje decyzja Komisji Europejskiej stwierdzająca odpowiedni poziom ochrony danych w USA mogąca być podstawą przekazywania danych amerykańskim firmom, o ile dany usługodawca posiada stosowny certyfikat. Certyfikat został pozyskany. Nasi usługodawcy mają główną siedzibę i/lub wykorzystują serwery w następujących państwach: Australia, Hongkong, Indie, Indonezja, Malezja, Singapur, Tajlandia, Tajwan, Brazylia, Meksyk.
W stosunku do tych państw, Komisja Europejska nie wydała decyzji stwierdzających odpowiedni stopień ochrony danych. Przekazywanie danych w ramach naszej współpracy z usługodawcami z tych państw opiera się na następujących zabezpieczeniach:  standardowych klauzulach ochrony danych Komisji Europejskiej.

 Narzędzia analityczne Facebooka

W ramach narzędzi Facebook Business – na podstawie zebranych za pomocą kodu piksel Facebooka danych dot. korzystania przez Państwa z naszej strony, tworzone są statystyki aktywności użytkowników na naszej stronie. Przetwarzanie danych przez Facebook odbywa się na podstawie zawartej umowy powierzenia danych. Analiza danych (statystyk dot. użytkowania strony) służy optymalizacji i uatrakcyjnieniu naszej strony internetowej.

 Facebook Ads (zarządzanie reklamami)

Facebook Ads umożliwia nam reklamowanie naszej strony internetowej na Facebooku i innych platformach. Ustalamy parametry danej kampanii reklamowej. Facebook jest odpowiedzialny za dokładną realizację, a w szczególności za decyzję o wyświetleniu danej reklamy poszczególnym użytkownikom. O ile nie określono inaczej dla poszczególnych funkcji i narzędzi, przetwarzanie danych odbywa się na podstawie umowy o współadministrowanie danymi osobowymi zgodnie z art. 26 RODO. Wspólna odpowiedzialność ogranicza się do gromadzenia danych i ich przekazywania do Facebook Ireland. Nie obejmuje to późniejszego przetwarzania danych przez Facebook Ireland.

Na podstawie tworzonych za pomocą narzędzia Piksel Facebooka statystyk dotyczących aktywności użytkowników odwiedzających nasze strony internetowe, prowadzimy za pośrednictwem funkcji Facebook Custom Audience emisje reklam wśród właściwej grupy odbiorców określając przy tym profil/charakterystykę danej grupy docelowej. W ramach funkcji rozszerzonego porównywania danych (patrz wyżej) Facebook jest podmiotem przetwarzającym dane na nasze zlecenie.

Na podstawie pseudonimowanego Cookie-ID zapisywanego przez Piksel Facebooka i zebranych informacjach o aktywności użytkowników na naszej stronie internetowej, tworzymy za pośrednictwem funkcji Facebook Pixel Remarketing spersonalizowaną reklamę.

W celach analityki internetowej i optymalizacji naszej oferty – za pomocą funkcji Facebook Pixel Conversions analizujemy aktywność użytkowników, którzy odwiedzają naszą stronę internetową za pośrednictwem reklam wyświetlanych w ramach uslugi Facebook Ads. Przetwarzanie danych przez Facebook odbywa się na podstawie zawartej umowy powierzenia danych.

7.3 Pozostali usługodawcy w zakresie narzędzi analitycznych i marketingowych

 Wykorzystanie Pinterest Tag w celach analityki internetowej oraz reklamowych

W celach analityki internetowej oraz reklamowych na platformie Pinterest oraz na stronach podmiotów trzecich – za pośrednictwem technologii firmy Pinterest Europe Ltd., Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Irland („Pinterest“), w trakcie odwiedzania naszej strony internetowej są automatycznie gromadzone i zapisywane dane (Państwa adres IP, czas wizyty na stronie, informacje o urządzeniu i przeglądarce, a także informacje dotyczące korzystania z naszej strony internetowej) na podstawie których tworzone są pseudonimowane profile użytkowników. W tym celu wykorzystywane będą pliki cookie, które na podstawie zebranych informacji oraz na podstawie odwiedzanych przez Państwa stron umożliwiają następnie wyświetlanie reklam opartych na Państwa zainteresowaniach.

Pinterest łączy zebrane informacje z innymi danymi pochodzącymi z Państwa konta na platformie Pinterest i wykorzystuje je do sporządzania raportów o aktywności użytkowników na stronach internetowych oraz do świadczenia innych usług związanych z korzystaniem ze stron internetowych. Nie mamy wpływu na przetwarzanie danych przez Pinterest i otrzymujemy jedynie statystyki stworzone w ramach funkcji Pinterest Tag. Dzięki temu możemy mierzyć zachowanie użytkowników, którzy odwiedzają naszą stronę internetową za pośrednictwem reklamy umieszczonej w Pinterest. Informacje gromadzone automatycznie przez Pinterest są zazwyczaj przesyłane na serwer firmy Pinterest, Inc., 505 Brannan St., San Francisco, CA 94107 w USA i tam przechowywane. Przetwarzanie danych odbywa się zgodnie z art. 26 RODO na podstawie wspólnych uzgodnień zawartych między współadministratorami.

Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub korzystają z serwerów zlokalizowanych w krajach spoza UE i EOG, wobec których Komisja Europejska wydała tzw. decyzję o adekwatności stwierdzającą odpowiedni stopień ochrony danych.

Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub wykorzystują serwery zlokalizowane w krajach spoza UE i EOG. W stosunku do tych państw, Komisja Europejska nie wydała decyzji stwierdzających odpowiedni stopień ochrony danych. Nasza współpraca opiera się na standardowych klauzulach ochrony danych przyjętych przez Komisję Europejską.

 Wykorzystanie Criteo w celach marketingowych

Z pomocą naszego partnera reklamowego Tradedoubler AB, Birger Jarlsgatan 57A, 113 56 Stockholm, Sweden („Tradedoubler“) promujemy naszą stronę internetową w wynikach wyszukiwania oraz na stronach osób trzecich. Przetwarzanie danych odbywa się zgodnie z art. 26 RODO na podstawie wspólnych uzgodnień zawartych między współadministratorami. Ustalamy parametry danej kampanii reklamowej. Tradedoubler jest odpowiedzialne za jej dokładną realizację (np. podjęcie decyzji o umiejscowieniu reklamy). Automatycznie gromadzone przez Tradedoubler dane (Państwa adres IP, czas wizyty na stronie, informacje o urządzeniu i przeglądarce, a także informacje dotyczące korzystania z naszej strony internetowej) mogą być łączone przez Tradedoubler z informacjami zebranymi z innych źródeł i przekazywane partnerom reklamowym Tradedoubler.

Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub korzystają z serwerów zlokalizowanych w krajach spoza UE i EOG, wobec których Komisja Europejska wydała tzw. decyzję o adekwatności stwierdzającą odpowiedni stopień ochrony danych.

Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub wykorzystują serwery zlokalizowane w krajach spoza UE i EOG. W stosunku do tych państw, Komisja Europejska nie wydała decyzji stwierdzających odpowiedni stopień ochrony danych. Nasza współpraca opiera się na standardowych klauzulach ochrony danych przyjętych przez Komisję Europejską.

8. Media społecznościowe

8.1 Wtyczki mediów społecznościowych: Facebook (Meta), Instagram (Meta), Pinterest

Na naszej stronie internetowej używane są tzw. wtyczki (przyciski) serwisów społecznościowych. Wtyczki te są dostępne za pośrednictwem linka HTML, co zapewnia, że podczas odwiedzin naszej strony zawierającej takie wtyczki (przyciski), nie nawiązuje się automatycznego, bezpośredniego połączenia z serwerami operatora danego serwisu społecznościowego. Po kliknięciu na jeden z przycisków (wtyczkę) otworzy się nowe okno Państwa przeglądarki wyświetlające stronę danego serwisu społecznościowego, na której mogą Państwo zatwierdzić wykorzystanie danego przycisku, np. „Lubię to” lub „Udostępnij”.

8.2 Nasza aktywność na portalach społecznościowych: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Pinterest

Jeżeli udzielili Państwo w tym zakresie zgody danemu portalowi społecznościowemu (art. 6 ust. 1 lit. a RODO), podczas odwiedzania naszego konta/profilu w wyżej wymienionych portalach społecznościowych, Państwa dane będą automatycznie gromadzone i przechowywane w celach analityki internetowej i marketingowych. Na podstawie tych danych tworzone są pseudonimowane profile użytkowników. Mogą one być wykorzystywane na przykład do umieszczania w obrębie portali społecznościowych oraz poza nimi tzw. spersonalizowanych reklam, które prawdopodobnie odpowiadają Państwa zainteresowaniom. W tym celu wykorzystywane są zwykle pliki cookie.
Szczegółowe informacje w zakresie przetwarzania i wykorzystywania Państwa danych przez poszczególne portale społecznościowe, jak również informacje dotyczące państwa praw i możliwości konfiguracji ustawień dot. prywatności, a także dane kontaktowe w celach złożenia zapytania opisane zostały w podlinkowanych poniżej politykach prywatności poszczególnych serwisów społecznościowych. Gdyby potrzebowali Państwo pomocy w tym zakresie, mogą Państwo skontaktować się również z nami.

Facebook (by Meta) jest serwisem społecznościowym oferowanym przez Meta Platforms Ireland Ltd., Block J, Serpentine Avenue, Dublin 4, Irland („Meta Platforms Ireland“). Przetwarzane w sposób automatyczny informacje dotyczące Państwa aktywności i sposobu korzystania z naszego fanpage'a w serwisie Facebook (by Meta) są z reguły przesyłane do serwera Meta Platforms Ireland, Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025 w USA i tam zapisywane. Przetwarzanie danych w ramach odwiedzin fanpage'a w serwisie Facebook (by Meta) odbywa się zgodnie z art. 26 RODO na podstawie zawartych wspólnych uzgodnień współadministratorów, które dostępne są tutaj. Dalsze informacje dotyczące przetwarzania Państwa danych osobowych w ramach odwiedzin fanpage'a na Facebooku (informacje dot. funkcji statystyk stron) dostępne są tutaj.

Nasi usługodawcy mają główną siedzibę i/lub wykorzystują serwery w państwach, dla których Komisja Europejska wydała decyzje stwierdzające odpowiedni stopień ochrony danych. Siedziby naszych usługodawców znajdują się w: USA, Kanada, Japonia, Korea Południowa, Nowa Zelandia, Wielka Brytania, Argentyna.

Istnieje decyzja Komisji Europejskiej stwierdzająca odpowiedni poziom ochrony danych w USA mogąca być podstawą przekazywania danych amerykańskim firmom, o ile dany usługodawca posiada stosowny certyfikat. Certyfikat został pozyskany.

Nasi usługodawcy mają główną siedzibę i/lub wykorzystują serwery w następujących państwach: Australia, Hongkong, Indie, Indonezja, Malezja, Singapur, Tajlandia, Tajwan, Brazylia, Meksyk.
W stosunku do tych państw, Komisja Europejska nie wydała decyzji stwierdzających odpowiedni stopień ochrony danych. Przekazywanie danych w ramach naszej współpracy z usługodawcami z tych państw opiera się na następujących zabezpieczeniach:  standardowych klauzulach ochrony danych przyjętych przez Komisje Europejską.

Twitter jest serwisem społecznościowym oferowanym przez Twitter International Company, One Cumberland Place, Fenian Street, Dublin 2, D02 AX07, Irlandia („Twitter“). Przetwarzane w sposób automatyczny informacje dotyczące Państwa aktywności i sposobu korzystania z naszego profilu w serwisie Twitter są z reguły przesyłane do serwera Twitter, Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103 w USA i tam zapisywane.

Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub korzystają z serwerów zlokalizowanych w krajach spoza UE i EOG, wobec których Komisja Europejska wydała tzw. decyzję o adekwatności stwierdzającą odpowiedni stopień ochrony danych.

Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub wykorzystują serwery zlokalizowane w krajach spoza UE i EOG. W stosunku do tych państw, Komisja Europejska nie wydała decyzji stwierdzających odpowiedni stopień ochrony danych. Nasza współpraca opiera się na standardowych klauzulach ochrony danych przyjętych przez Komisję Europejską.

Instagram (by Meta) jest serwisem społecznościowym oferowanym przez Meta Platforms Ireland Ltd., Block J, Serpentine Avenue, Dublin 4, Irlandia („Meta Platforms Ireland “). Przetwarzane w sposób automatyczny informacje dotyczące Państwa aktywności i sposobu korzystania z naszego konta fanpage'a w serwisie Instagram są z reguły przesyłane do serwera Meta Platforms, Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025 w USA i tam zapisywane. Przetwarzanie danych w ramach odwiedzin konta fanpage'a w serwisie Instagram (by Meta) odbywa się zgodnie z art. 26 RODO na podstawie zawartych wspólnych uzgodnień współadministratorów. Dalsze informacje dotyczące przetwarzania Państwa danych osobowych w ramach odwiedzin fanpage'a na Facebooku (informacje dot. funkcji statystyk stron) dostępne są tutaj.

Nasi usługodawcy mają główną siedzibę i/lub wykorzystują serwery w państwach, dla których Komisja Europejska wydała decyzje stwierdzające odpowiedni stopień ochrony danych. Siedziby naszych usługodawców znajdują się w: USA, Kanada, Japonia, Korea Południowa, Nowa Zelandia, Wielka Brytania, Argentyna.

Istnieje decyzja Komisji Europejskiej stwierdzająca odpowiedni poziom ochrony danych w USA mogąca być podstawą przekazywania danych amerykańskim firmom, o ile dany usługodawca posiada stosowny certyfikat. Certyfikat został pozyskany.

Nasi usługodawcy mają główną siedzibę i/lub wykorzystują serwery w następujących państwach: Australia, Hongkong, Indie, Indonezja, Malezja, Singapur, Tajlandia, Tajwan, Brazylia, Meksyk.
W stosunku do tych państw, Komisja Europejska nie wydała decyzji stwierdzających odpowiedni stopień ochrony danych. Przekazywanie danych w ramach naszej współpracy z usługodawcami z tych państw opiera się na następujących zabezpieczeniach:  standardowych klauzulach ochrony danych przyjętych przez Komisje Europejską.

YouTube jest serwisem społecznościowym oferowanym przez Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia („Google“). Przetwarzane w sposób automatyczny informacje dotyczące Państwa aktywności i sposobu korzystania z naszego profilu w serwisie YouTube są z reguły przesyłane do serwera Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043 w USA i tam zapisywane.

Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub korzystają z serwerów zlokalizowanych w krajach spoza UE i EOG, wobec których Komisja Europejska wydała tzw. decyzję o adekwatności stwierdzającą odpowiedni stopień ochrony danych.

Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub wykorzystują serwery zlokalizowane w krajach spoza UE i EOG. W stosunku do tych państw, Komisja Europejska nie wydała decyzji stwierdzających odpowiedni stopień ochrony danych. Nasza współpraca opiera się na standardowych klauzulach ochrony danych przyjętych przez Komisję Europejską.

Pinterest jest serwisem społecznościowym oferowanym przez Pinterest Europe Ltd., Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Irlandia („Pinterest“). Przetwarzane w sposób automatyczny informacje dotyczące Państwa aktywności i sposobu korzystania z naszego profilu w serwisie Pinterest są z reguły przesyłane do serwera Pinterest, Inc., 505 Brannan St., San Francisco, CA 94107 w USA i tam zapisywane.

Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub korzystają z serwerów zlokalizowanych w krajach spoza UE i EOG, wobec których Komisja Europejska wydała tzw. decyzję o adekwatności stwierdzającą odpowiedni stopień ochrony danych.

Nasi usługodawcy mają siedzibę i/lub wykorzystują serwery zlokalizowane w krajach spoza UE i EOG. W stosunku do tych państw, Komisja Europejska nie wydała decyzji stwierdzających odpowiedni stopień ochrony danych. Nasza współpraca opiera się na standardowych klauzulach ochrony danych przyjętych przez Komisję Europejską.

9. Nasze dane kontaktowe i Państwa prawa

9.1 Państwa prawa

Osobom, których dane są przetwarzane przysługują następujące prawa:

  • zgodnie z art. 15 RODO: prawo do uzyskania informacji o przetwarzaniu danych w zakresie określonym w tym artykule;
  • zgodnie z art. 16 RODO: prawo do sprostowania Państwa nieprawidłowych lub niekompletnych danych osobowych;
  • zgodnie z art. 17 RODO: tzw. „prawo do bycia zapomnianym”, czyli prawo do usunięcia zapisanych u nas Państwa danych osobowych, o ile ich dalsze przetwarzanie nie jest niezbędne:
    • do korzystania z prawa do wolności wypowiedzi i informacji;
    • do wywiązania się z prawnego obowiązku;
    • z uwagi na względy interesu publicznego;
    • do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń;
  • zgodnie z art. 18 RODO: prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych, o ile:
    • prawidłowość tych danych osobowych jest przez Państwa kwestionowana;
    • przetwarzanie jest niezgodne z prawem, a Państwo sprzeciwiają się ich usunięciu;
    • nie potrzebujemy już danych osobowych, ale są one potrzebne Państwu do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń;
    • wnieśli Państwo na podstawie art. 21 sprzeciw wobec przetwarzania danych;
  • zgodnie z art. 20 RODO: prawo do otrzymania dostarczonych nam danych w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego oraz do przesłania ich innemu administratorowi;
  • zgodnie z art. 77 RODO: prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych „UODO").

Prawo do wniesienia sprzeciwu

Jeżeli w sposób opisany w niniejszej polityce prywatności przetwarzamy dane osobowe w celu zabezpieczenia naszych prawnie uzasadnionych interesów, wówczas mogą Państwo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Państwa danych w tym celu ze skutkiem na przyszłość. Jeżeli przetwarzanie ma miejsce do celów marketingu bezpośredniego, mogą Państwo zrealizować prawo do sprzeciwu w każdym momencie. Jeżeli przetwarzanie ma miejsce w innych celach, prawo do złożenia sprzeciwu przysługuje Państwu jedynie z przyczyn wynikających z Państwa szczególnej sytuacji.

Po skorzystaniu przez Państwa z prawa do sprzeciwu nie będziemy kontynuować przetwarzania Państwa danych osobowych, chyba że wykażemy istnienie ważnych, prawnie uzasadnionych podstaw do przetwarzania i będą one nadrzędne wobec Państwa interesów i praw, lub gdy przetwarzanie danych ma służyć dochodzeniu, wykonaniu lub obronie roszczeń prawnych.

Zdanie poprzednie nie obowiązuje, gdy przetwarzanie danych odbywa się do celów marketingu bezpośredniego. W takim przypadku, po wyrażeniu przez Państwa sprzeciwu zawsze zaprzestaniemy dalszego przetwarzania Państwa danych osobowych.

9.2 Kontakt z nami

W przypadku pytań dotyczących gromadzenia, przetwarzania i korzystania z Państwa danych osobowych, a także w razie żądania udzielania informacji, sprostowania, ograniczenia przetwarzania czy usunięcia danych oraz w celu odwołania udzielonych zgód lub wyrażenia sprzeciwu wobec korzystania z określonych danych prosimy o bezpośredni kontakt z administratorem danych wskazanym na wstępie niniejszej polityki prywatności.